Šikovný recept - čočková polévka z červené čočky

23.11.2010 | Gastronomie

Červená čočka má tu výhodu, že ji nemusíte předem namáčet, a také ji rychle uvaříte. Čočková polévka z červené čočky je hotová za deset minut!

Suroviny: 

200 g červené čočky
1 lžíce oleje
1 stroužek česneku 
1 rajče
1 paprika 
1 kostka vývaru
majoránka, pepř
mouka na zahuštění
smetana nebo máslo na zjemnění chuti

Postup: 

Na másle zpěníme česnek, přidáme nakrájenou ostatní zeleninu, přádáme koření a krátce podusíme.
Přidáme čočku, bujón a zalijeme horkou vodou.
Povaříme asi 5 minut, dokud čočka není měkká.
Zahustíme trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě.
Nakonec zjemníme kouskem másla nebo několika lžícemi smetany. 

Dobrou chuť! 

Přečtěte si také:

Foto: www. globalstomach.com

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.